Atomlab gyár történet

Az Atomic Laboratories-t avagy Atomlab-ot 1996-ban alapította Mike Flaherty, az egykori bmx versenyző 1996 decemberében. Akkortájt a dirt jump csak olyasvalami volt, amivel akkor szórakoztak a bringások, amikor épp nem versenyeztek. Mike egyike volt azoknak, akik több energiát fektettek a dirt jump-ba és a negyedcsöveken való ugrálásba, mint a versenyzésbe.

Az Atomlab-nak a Flatboy pedál hozta meg sikert, amit eredendően bmx felhasználásra szántak, de pár hónap alatt felfeldezték maguknak a dh-sok is. Hirtelen a legnagyobb nevek, mint John Tomac vagy Shawn Palmer, mind ilyen pedálra váltottak.

Mike elképzelése szerint az Atomlab-nál nem arra törekszenek, hogy pehelykönnyű, 40 mp-es versenyeket túlélő alkatrészeket készítsenek, hanem olyanokat, amelyek jól működnek a keményebb bringákon, és több hónapig tűrik a durva ütéseket a pályákon. Professzionális felhasználásra, de nem azoknak, akik versenyeznek, hanem akiknek a bringázás az életük, és naponta ezt csinálják. Ez az, amit ő is elvár egy alkatrésztől. Tisztában vannak vele, hogy minden törik, semmi nem tart örökké, de ha már bekövetkezik, annak ne legyen katasztrófa a vége.

Az Atomlab alkatrészei azóta is ezen filozófia alapján készülnek. A cég nem csak versenyzőket támogat, hanem olyan eseményeket is szervez, amelyek látványosan és mindenki számára élvezhetőek.