Bianchi gyár történet

Eduardo Bianchi Milánóban 1885-ben nyitotta meg kerékpár- és gépműhelyét. A legenda szerint  maga készítette a királyi pár kerékpárjait és tanította kerékpározni a leányukat. A Bianchi névvel összefonódó „celeste" (világos türkiz zöld) színt, amely hosszú ideig egyeduralkodó volt a Bianchi kerékpárok színvilágában, a királyleány szemének színe ihlette.

A Bianchi cég a legrégebbi, ma is élő kerékpármárka. Legendás kerékpárbajnokok, köztük Fausto Coppi, Felice Gimondi és Marco Pantani által elnyert 12 Giro d'Italia és 3 Tour de France győzelem, valamint világbajnoki címek sora köthető a cég nevéhez.

Bár az oszágúti gépeivel vált ismertté, természetesen hegyi kerékpárokat is gyárt a cég. A Bianchi halad a korral, gépeiben felhasználja a karbon- és nanotechnológia legújabb fejlesztéseit és tovább terjeszkedett Amerikában is, Bianchi USA néven.

A kiváló gyártási minőséget semmi sem bizonyíthatja jobban, mint hogy a gyár a 2010-es modellévtől kezdve a Bianchi vázakra és villákra 5 év garanciát vállal.