Camelbak gyár történet

A CamelBak története 1988-ban kezdődött, amikor is egy megszállott bringás, Michael Edison benevezett a „Hotter'N Hell 100”-re. A verseny az országúton zajlik Texasban, Wichita Falls nyári forróságában. A megmérettetés egyik legnagyobb kihívása a legalapabb emberi igény, a szomjúság kielégítése.

Ekkor jött Edison ötlete, amelyen a versenytársak akkor még hangosan nevettek: fogott egy infúziós zacskót, belehúzta egy fehér harisnyába, és a bringás mezének hátára szerelte mindezt. Rögzített rá egy csövet, egy másik végét pedig egy ruhacsipesszel megfogatta a vállánál. Megszületett a CamelBak, a kéz nélkül használható folyadékellátó-rendszer, amivel már ő nevetett a palackjaikkal szórakozó kollégáin.

A cég túlélését nagyban köszönheti a találmány egy megszállottjának, a bringás Jeff Wemmernek, aki kijárt versenyekre és árulta a CamelBak-et. A cég fel is vette a rajongóját 1993-ban, aki ezután motorral járta a kerékpárboltokat Floridától Kaliforniáig. Minden rendelés amit Jeff a céghez továbbított, egy-egy újabb lélegzet volt a haldokló cégnek.

A CamelBak ma is működik, minden erejével a fejlesztésre koncentrálva. A zokniba húzott infúziós zacskótól elindulva a folyadék-ellátási megoldások világpiac vezetője lett. A CamelBak több sportolót, többek közt számos bringást támogat, úgymint Kirt Voreis, Eric Porter, és Mark Weir DownHill/ FreeRide versenyzők, Katerina Nash mountain bike versenyző, és Tyler Stewart triatlonista.