Capriolo gyár történet

A Capriolo kerékpárok története 1996-ban kezdődött, a magyar határtól 40 km-re fekvő, szerbiai Topolya városban. Egy kis műhelyben, 3 alkalmazottal és kézi szerszámokkal indult a termelés. Ekkor még nem tudták milyen fogadtatásra számítsanak. Nem kellett sok időnek eltelnie, hogy a befektetett lelkesedés meghozza gyümölcsét, és a márka meghódítsa a szerbiai piacot minőségi kerékpárjaival, sőt a külföldi piacokra is betörjön.

Amikor 2001-ben megvásárolták az első félautomata összeszerelő sort, és az első automata kerékfűző robotot, már tudták, nincs visszaút. A kis műhelyből, folyamatosan bővített raktárakból végül egy új, modern csarnokba költözött a gyár, és a hozzá kapcsolódó raktár és irodák. Immáron 150 embert foglalkoztatva a Capriolo a kisváros egyik legnagyobb munkaadója.

A Capriolo a kerékpárok összeszerelésén kívül vadász, halász és fitnesz eszközök forgalmazásával is foglalkozik. A gyártás folyamatának megszervezése az európai minőségi normákkal összhangban történik.

A Capriolo bőséges típus választéka lefedi a kerékpározás minden válfaját, munkába járástól szabadidős bringázáson át akár az erdei ösvényeken vagy sík aszfalton való profi kerékpározásig. Akár alacsony árfekvésű, akár profi, karbonvázas kerékpárt keres a vásárló, náluk megtalálja.