Corratec gyár történet

A Corratec 1990-es alapítása óta mindig hű maradt gyökereihez. A kutatás, fejlesztés, tervezés és a termelés nagyobb része a bajor Alpokban zajlik. A közvetlen közelben lévő hegyi ösvények és cross-country pályák kitűnő játszóterek a frissen fejlesztett alkatrészek tesztelésére, még mielőtt azok a piacra kerülnének.

A Corratec fontosnak tartja az alapítványok támogatását, különösen azt, hogy a rászoruló fiatalok kibontakoztathassák tehetségüket az oktatás által. Anyagi hozzájárulást ad ahhoz, hogy olyan gyermekek, akiknek egyébként nem lenne rá lehetőségük, befejezhessék közép- vagy felsőszintű tanulmányaikat, elérve azt, amire képesek, és a társadalom hasznos tagjai közé tartozhassanak.

A Corratec orvosi csapatokat is finanszíroz gyógyszerekkel és a vakcinákkal, akik olyan elzárt területeken élő beteg emberek gyógyulását segítik, akik nem tudnak eljutni a közösségi betegellátási központokba. Mindezeken kívül iskolák újraépítését, étel-segélyszállítmányokat, ivóvízellátást, ruházatot, és átmeneti szállást is biztosít a cég a természeti katasztrófák érintetteinek.