Hossz (mm)

Lakat hossza: minél hosszabb a zár sodronya, lánca, annál könnyebben tudunk megfelelő lezárási pontot találni, illetve annál több alkatrészt tudunk lezárni.

Milyen kell nekem?

  • rövidebb lakatok: az U-lakatokhoz hasonlóan viszonylag korlátozott lezárási lehetőséget jelentenek, de elegendőek ahhoz, hogy a hátsó kereket, a hátsó vázháromszögön belül (ez az egyik legbiztonságosabb lakatolási mód, hiszen a kereket is védi, és mivel a kerék nem kivehető általa, így a váz sem lopható) valamilyen szilárd tárgyhoz, átlagos közlekedési táblához vagy kerékpártárolóhoz lakatoljuk.

  • hosszabb lakatok: (1 m felett) ezekkel akár vastagabb oszlophoz, fához, nehezebben hozzáférhető ponthoz is odazárható a kerékpár, vagy lehetőség nyílik az első kerék védelmére is, illetve több kerékpár összezárására (ez nem igazán ajánlott, hiszen itt egy lakatot elvágásával nagyobb zsákmányra tehet szert a kerékpártolvaj, így csábítóbb számára az ilyen összeállítás). Hátrányuk, hogy megfelelő átmérő mellett (megfelelő védelmi szint) elég nagy tömeggel bírnak, így az állandó hurcolászásuk nehézkes lehet.