Kormánycsapágy típusa

Kormánycsapágy /fejcsapágy típusa: milyen fejcsapágyat fogad a váz fejcsöve.

Melyikről mit kell tudni?

  • A-Head: legelterjedtebb rendszer. Egyszerűen, a kormányszár leszorításával lehet a csapágy szorosságát beállítani, a rögzítésről a kormányszár rögzítőcsavarjai gondoskodnak. Egyszerű felépítésű, egyszerűen beállítható és karbantartható rendszer.

  • menetes: manapság csak olcsóbb kerékpárokon lelhető fel. Ennél a villanyakon található menetre kell rácsavarni a kónusz és kontra csavarokat, ennek segítségével lehet beállítani a lötyögés-mentességet, a stucni külön egység, nem vesz részt a működésében.

csapágyazás: a kormánycsapágyazás belsejében normál golyós, tűgörgős, vagy mélyhornyú „ipari” csapágy található. Az olcsó modellek csapágyai és csészéi kevésbé tartósak, és finom futásúak, mint egy komolyabb példánynál.

átmérő: a fejcső belső átmérőjétől függ, hogy milyen vastagságú villanyakhoz való csapágy szerelhető bele. Az 1 1/2”-os nyakhoz tervezett vázakhoz létezik adapteres kormánycsapágy, mely 1 1/8”-ra szűkít. Újabb vázak olykor tapered, azaz kúpos fejcsövet fogadnak, melyek alul 1 1/2, felül pedig 1 1/8"-osak. Ezekhez ehhez tervezett kormánycsapágyat kell használni.

A-Head típusai

integrált: a kormánycsapágynak nincsenek saját csészéi, a zárt csapágyak a vázban kialakított fészekbe kerülnek.

  • előny: kevés alkatrész, kis tömeg, a fejcsőben helyezkednek el a csapágyak, így alacsonyabbra helyezhető a kormány (ez utóbbi előny különösen jól jön a magas elejű 29er gépeknél)
  • hátrány: előfordulhat a fejcső megnyúlása, mivel a csapágyház maga a váz. Több méretezés létezik, ügyelni kell a kompatibilitásra

félintegrált: a csapágyház egy fém csésze, mely a fejcsőbe van beütve. A csapágyak a fejcsőben, de saját házban futnak.

  • előny: szintén viszonylag alacsony kormánypozíciót tesz lehetővé, könnyű, cserélhetőek a csapágyházak
  • hátrány: több méretezés létezik, ügyelni kell a kompatibilitásra

hagyományos: külső csészében helyezkednek el a csapágyak, a fejcső felett, illetve alatt.

  • előny: könnyen cserélhető, elterjedt, olcsó, egy féle létezik (eltekintve a többféle átmérőtől)
  • hátrány: magasabbra kerül a kormány, nehezebb, kevésbé esztétikus