Lazer gyár történet

Az 1919-ben alapított Lazer a legrégebbi bukósisakmárka. A belga márka családi tulajdonban, egy padlásról indult. Ekkor bőr motoros sisakok gyártásával foglalkozott az alapító Roger Lacroix.

A vállalkozás 1930-ban hozta ki első merev bőrsisakjait, majd 1948-ban az alu, 7 évvel később pedig már a termoplasztik alapanyagú sisakokat, folyamatosan az élen haladva az anyaghasználatban. A törekvés arra, hogy folyamatosan a legjobb anyagból, a legjobb technológiával, a célnak legmegfelelőbb sisakot készítsék a mai napig változatlan.

A Lazer, mint márkanév 1980-tól létezik, első kerékpáros sisakja pedig 1987-ben jelent meg. A kulcsszó minden Lazer sisaknál a szabadság. A cél, hogy élvezhesd a mozgás, a sportolás szabadságát, akár robogón, motoron, kerékpáron vagy hójárón ülve, vagy siklóernyőzés közben. Dakar, cross, supermoto és jet-ski versenyzők is viselik a cég sisakjait.

A Lazer bukósisakokkal támogatja a „Riders for Health” (Motorosok ez Egészségért) alapítványt, melynek alapeszméje, hogy a legjobb szerszám sem ér semmi, ha nincs ott, ahol szükség van rá. Az alapítvány célja, hogy senki ne halhasson meg azért, mert a megfelelő gyógyszer nem tudott célba érni, olyan helyeken, mint pl. Afrika eldugott falvai.