Lezyne gyár történet

’Lezyne- Engineered Design.’

A Lezyne márkát 2007. március 1-én alapította, pár szakmai partnerével karöltve, az iparági szaktekintély Micki Kozuschek. A volt német profi triatlonista Kozuschek atlétikai pályafutása csúcspontján, Maxcycles néven kezdett megfizethető, felső kategóriás kerékpárokat, és ruházatot forgalmazni.

Nem sokkal azután, hogy az USA-ba költözött, Kozuschek megalapította a Truvativ-ot, mely hamarosan az OEM és pótalkatrészek vezető gyártója lett. 2004-ben Kozuschek eladta a Truvativ-ot a SRAM-nak. Ezt követően 2 évre távol maradt az iparágtól, hogy teljes erejével álmai házának felépítésére és családjára tudjon összpontosítani. 2007-ben tért vissza a kerékpár-iparba.

Abban az időben, amikor az olcsó, műanyag, működésképtelen kiegészítők voltak a megszokottak, a Lezyne márka célja olyan prémium minőségű kiegészítők tervezése és gyártása volt, melyek megfelelnek a felsőkategóriás kerékpár kiegészítőkkel szemben támasztott magas szintű követelményeknek. Ma, évekkel később, a célok továbbra is ugyanazok, és mára már a Lezyne díjnyertes termékeivel világszerte vezető márkává vált a kerékpár kiegészítők között.

Innovatív termékei, mint például a CNC padló pumpa biztonságos Flip-Thread Chuck csatlakozóval, a könnyű karbon technológiával készült Road Drive2 kézipumpa, illetve a középső tengelynél forgatható multifunkciós készlete emeli ki a Lezyne-t a piac szürkeségéből.

A Lezyne olyan élversenyzőket támogat, mint Cedric Garcia, Sabrina Jonnier, Geoff Kabush vagy Bart Brentjen.