Motorex gyár történet

A Motorex (Bucher AG) svájci székhelyű vállalat, prémium kategóriás kenőanyagairól ismert. 1917-ben alapult meg elődje a Fritz Jenzer nevezetű cég, mely bőr és padlóápoló szereket gyártott és forgalmazott. Az ekkor még csak egy alkalmazottat foglalkoztató vállalatba 1920-ban szállt be Arnold Bucher. A cég azóta is Bucher utódainak irányítása alatt áll.

Első Motorex márkanév alatt forgalmazott kenő és vegyi anyagaik 1947-ben kerültek piacra. A cég termelése ekkor még csak 1hordó/nap volt. 1974-ben már évi 5.300.000 literes kapacitással bírt a gyár, 1978-ban pedig megjelent az első spray kiszerelésű kenőanyaguk. A cégnek 2001 óta amerikai és német leányvállalatai is vannak, 2011-ben pedig új gyár épült Svájcban, a tárolókapacitás pedig 8 millió literre nőtt.

A termelését a kezdetek óta töretlenül növelő Motorex termékei közt megtalálható minden, a kerékpár karbantartásához szükséges vegyianyag, beleértve a tisztítószereket (váz, alaktrész, fékfelület), kenőanyagokat (zsírok, különböző időjárási körülményekhez illő láncolajok), illetve fékfolyadékokat is.