Pearl Izumi gyár történet

1950-ben, Tokióban, egy apa megcsinálta versenyző fiának az első japán kerékpáros mezt. Ma a Pearl Izumi USA a világ technikailag és minőségileg legfejlettebb sportruházati gyártói között szerepel.

A Pearl Izumi név a gyöngy angol nevéből, és Japán tiszta vizéről híres vidékének nevéből származik, lefordítva: „a gyöngyök forrása”.

A cég termékei 1981 óta kaphatóak az USA-ban. A ’84-es olimpián az Amerikai Nemzeti Csapat támogatójaként szerepelt, mely 9 aranyérmet vitt haza, valamint több nagyobb csapatot is szponzorált a ’80-as évek közepén. 1989-ben a P.I. megszerezte az engedélyt az amerikai piacra, így lehetővé vált, hogy Japánon kívül, a Kelet és a Nyugat legjobb tudását ötvözve készítse a sportruházatokat. A nagyszerű cégen belüli munkaerőnek, és a több mint 40 külsős kereskedőnek köszönhetően az Államok legelismertebb márkái közé lépett elő a Pearl Izumi.

A cég terveinek középpontjában az áll, hogy találkozzanak a fejlesztések és a komoly sportolói igények. Továbbra is előtérben van a kerékpáros terület, de ugyan ezen magas minőség mellett kötelezte el magát a többi sportággal kapcsolatban is. Cross Country, triatlon, duatlon, sí, futás, és egyéb szabadidős tevékenységekhez kínál cipőt, ruhát, aláöltözékeket és kiegészítőket a Pearl Izumi.