Pedáltest anyaga

Pedáltest anyaga: a pedáltest a pedál azon része, amelyben a csapágyazások és a tengely található, illetve ezt tapossuk. Anyaga lehet műanyag, acél, alumínium, titán, vagy ezek kombinációi.

Milyen kell nekem?

  • Acélkeretes: acél kerettel, és műanyag, vagy alu középső résszel készülnek. Körben az acél profilt tapossuk, a középső, különálló részben található a tengely. Átlagos használatra megfelelőek, az egyszerű, teljesen műanyag pedáloknál jobb tapadást nyújtanak, és esésállóbbak.

  • Alukeretes: az acélkereteshez hasonló felépítésűek, de könnyebbek, és korrózióállóak. Az eséseket viszont kevésbé szeretik.

  • Alumínium: készülhet alu pedál az előzőekhez hasonló felépítéssel, vagy platform kialakításban. Ezeknél a pedál közepe és a taposófelülete egyben van, így nagyobb a taposófelület, és tartósabb a pedál. Kialakításától, minőségétől függően extrém célokra is megfelelhet.

  • Műanyag: készülhet az acélkeretes pedálokhoz hasonló felépítéssel, de egybeöntve, ezek többnyire komplett kerékpárok gyári pedáljaiként elterjedtek. Nem túl tartósak, sérülékenyek, vizesen csúsznak. Készülhetnek azonban platform kialakítással is, nagy taposófelülettel, szegecsekkel, amelyek akár normális használatra, vagy extrém célokra is megfelelhetnek.