Triál váz mérete

Váz mérete: A vázak eltérő méretekben készülnek. A használó magasságához megfelelőt kell választani. Nem megfelelő méretű váz esetén a kerékpározás kényelmetlen és fárasztó, nem örömet okozó tevékenység, hanem szenvedés lehet. Főbb adatok a nyeregvázcső magassága, és a felsőcső effektív (vízszintesen mért) hossza.

Milyen kell nekem?

Az igényelt vázméret a kerékpáros magasságától függ. A két legfontosabb adat a váz hossza és magassága. Mindkettőn lehet kismértékben korrigálni, de érdemes a lehető legmegfelelőbb vázméretet választani. A hosszán a kormányszár hosszával, magasságán pedig hosszabb nyeregcsővel lehetséges valamennyit változtatni. A váz magassága a középcsapágy közepétől a nyeregvázcső tetejéig mért távolság, effektív hossza pedig a fejcső és a nyeregcső középpontja közti, vízszintesen mért távolság.

Méretválasztó

A triál vázak kifejezetten alacsony átlépési magasságúak, ráadásul 20", 24" vagy 26"-os kerékmérethez is készülhetnek. Emiatt egyértelmű magasság-vázméret társítást meghatározni nehézkes. Leginkább a váz hossza mérvadó, a kerékpárosnak el kell férnie rajta, anélkül hogy a kormányba beleakadna, de még kontrollálni tudja a bringát.