Vaude gyár történet

A Vaude egy családi vállalkozás, mely környezetbarát sportfelszerelés gyártásával foglalkozik. A cég kínálata három csoportra osztható: hegyi sportfelszerelés, kerékpáros sportfelszerelés és táskák.

A márka története 1974-ben kezdődött, amikor is Albrecht von Dewitz fejéből az Alpok hegyi levegőjétől táplálva kipattant a gondolat, hogy hivatássá formálja a hobbiját. A cég neve a monogramjából ered, v. D. (kiejtve [fau'de]). A siker azóta számtalan hegyet megmászott.

A cég nevéhez fűződik az első teljesen újrahasznosított alapanyagú high tech sportruházat, melyet 1994-ben dobtak piacra. 2001-ben a Vaude megalapítja a saját gyermekgondozási központját, mellyel szociális elhivatottságáért megkapta a „Szabadság és Felelősség” díjat. A következő évben az „Egyenlő esélyek a munkában a nőknek és a férfiaknak” díjat is megkapták, melyet 2005-ben követett a „Karrier és Család” díj, a cég családbarát értékrendszeréért.

2006-ban a Vaude megvásárolta az Elderid hegymászó márkát, amely jó minőségű hegymászó hámokat, köteleket és sisakokat gyárt.

A Vaude az első cég, mely 2008-ban megkapta az EU-tól az EMAS regisztrációt, köszönhetően a példaértékű környzettudatossági programjáért. 2009-től Dewitz lánya, Antje áll a cég élén. 2011-ben a WWF Németország és a Vaude egy széleskörű környezetvédelmi együttműködésben állapodik meg.