Wheeler gyár történet

A Wheeler-t 1972-ben alapították, és 1975 óta készít kerékpárokat. Sok névvel ellentétben nem csak egy „matricagyár”, a Wheeler-nél tényleges tervezés és fejlesztés történik. Főleg svájci és német piacra szánt kerékpárjait svájci mérnökök segítségével fejleszti, és a legnagyobb márkák alkatrészeivel felszerelve dobja a piacra, úgymint a DT, Crank Brothers, FSA, Ritchey és társaik. A vázak a gyártásba kerülés előtt számítógépes és valós teszteken is túlesnek.

1992 óta gyárt alumínium vázas kerékpárokat, 1993-ban titán vázas modellt mutatnak be, 2007-től pedig teljes egészében karbonból készült vázat is kínál a Wheeler. Palettáján találhatóak merev és összteleszkópos hegyi, országúti, dirt, gyermek és trekking kerékpárok, a mindenki számára megfizethetőtől a csúcskategóriáig. Az aktuális trendnek és igényeknek megfelelően külön női szériát is kihozott széles választékban, valamint elektromos kerékpárokat is kínál.

A Wheeler folyamatosan kapaszkodik fel a legnagyobb márkák sorába. 2010-ben a svájci Esther Süss egy karbon összteleszkópos Falcon LTD nyergében lett Mountain Bike Marathon világbajnok.